Princess Peach: Showtime! inceleme – Mavi Kol

Prenses Peach gibi sevilen bir karakterin kendi oyununda baş rol almasının üzerinden 15 yıldan fazla zaman geçti ve o oyun da Mario karakterine ait yapıtlardan büyük ölçüde esinlenildiği hissedilen bir oyundu. Her zamanki dinamik tersine çevrilmişti ve Princess Peach karakterinin Mario ve Luigi ikilisini kaçırılmaktan kurtaran kişi olması gerekiyordu. Buna karşın, Princess Peach: Showtime! isimli bugün inceleyeceğim yeni çok daha farklı bir yapıya sahip. Oyun hakkında hiçbir bilgisi olmayan oyuncular için en başta söylememiz gerekiyor ki Princess Peach: Showtime! içerisinde hiçbir şekilde Mario bulunmuyor. Ne adı geçiyor, ne de sık sık peşine düşen Bowser karşımıza çıkıyor.. Güvenilir arkadaşları olan Toad ailesi bile açılış ara sahnesinden sonra oyundan çıkarılıyor. Bu oyun, Princess Peach için bir şov ve o da bundan en iyi şekilde yararlanıyor. Sadece, kapanış anları çok hızlı hazırlanmış gibi hissettiriyor. Princess Peach: Showtime!, Sparklas olarak bilinen bir grup sanatçının gösteri yapacağı Sparkle Tiyatrosu içerisine yapılan bir yolculukla başlıyor. Madam […]

Princess Peach: Showtime! inceleme – Mavi Kol

Prenses Peach gibi sevilen bir karakterin kendi oyununda baş rol almasının üzerinden 15 yıldan fazla zaman geçti ve o oyun da Mario karakterine ait yapıtlardan büyük ölçüde esinlenildiği hissedilen bir oyundu. Her zamanki dinamik tersine çevrilmişti ve Princess Peach karakterinin Mario ve Luigi ikilisini kaçırılmaktan kurtaran kişi olması gerekiyordu. Buna karşın, Princess Peach: Showtime! isimli bugün inceleyeceğim yeni çok daha farklı bir yapıya sahip.

Oyun hakkında hiçbir bilgisi olmayan oyuncular için en başta söylememiz gerekiyor ki Princess Peach: Showtime! içerisinde hiçbir şekilde Mario bulunmuyor. Ne adı geçiyor, ne de sık sık peşine düşen Bowser karşımıza çıkıyor.. Güvenilir arkadaşları olan Toad ailesi bile açılış ara sahnesinden sonra oyundan çıkarılıyor. Bu oyun, Princess Peach için bir şov ve o da bundan en iyi şekilde yararlanıyor. Sadece, kapanış anları çok hızlı hazırlanmış gibi hissettiriyor.

Princess Peach: Showtime!, Sparklas olarak bilinen bir grup sanatçının gösteri yapacağı Sparkle Tiyatrosu içerisine yapılan bir yolculukla başlıyor. Madam Grape ve Sour Bunch ikilisinin tiyatroyu ele geçirmesiyle belanın baş göstermesi uzun sürmüyor tabii ki. Menekşe renkli kötü adamımız tiyatroyu dışarıdan gelecek yardımlardan izole ediyor ve sadece bizim karakterimize tiyatronun koruyucusu Stella adlı bir kurdelenin yardımıyla günü kurtarmak kalır.

Tiyatroyu kurtarmak için Princess Peach isimli karakterimizin tüm katlardaki çeşitli Sparkla için bir kurtarma operasyonu geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapmak için Stella, karakterimizin aslında onların güçlerinden faydalanmasına yardımcı oluyor ve bu da bize farklı bir kostüm ve Sour Bunch isimli düşmanımızın canına okumasını sağlayan bir yetenek kazandırıyor. Oyunun hikayesi bence takdir edilmesi gereken bir hikaye gibi görünüyor.

2005 yılındaki Super Princess Peach oyununa kıyasla Princess Peach: Showtime!, karakterimizi Mario oyunlarındaki rolünden tamamen uzaklaştırdığı ve onu yetenekli bir kahraman gibi hissettirdiği için bence övülmelidir. Peach karakterini yaklaşık 40 yıldır tanıdıktan sonra, bu ana karakterin o olması gerektiğini ve bu oyunun tamamen orijinal bir kahramana sahip olamayacağını gösteren hiçbir şey olmaması ana dezavantajı bence. Bununla birlikte, karakterimize kendine özgü bir kimlik verilmesi de ayrıca güzel.

Princess Peach karakterimizin Sparkle Tiyatrosu içerisindeki yolculuğu onu çok sayıda kısa aşamadan geçiriyor. Her biri kendine özgü mekanikleri olan farklı bir dönüşüme sahip bölümler görüyoruz. Bazen, kementini kullanarak Grape galootları hışırdatmak için bir Cowgirl olacak. Diğer zamanlarda, tuzakları aşması ve cesur kaçışlar yapması gereken Dashing Thief olacak. Karakterimizin dönüşümlerinin çokluğu ve hepsinin farklı olması Princess Peach: Showtime! oyununu neredeyse bir çeşitlilik oyunu gibi hissettiriyor.

Princess Peach: Showtime! içerisinde bazen aksiyon ağırlıklı bir aşamadasınız, bir ninja olarak vuruyor veya bir kung fu ustası olarak yüzleri yumrukluyorsunuz. Başka bir aşamada, bir dedektif olarak gizemleri çözmek için düşük seviyeli araştırma becerileri kullanmanız gerekiyor. Patissiere dönüşümü, karakterimizi aslında Mario Party tarzı mini oyunların ortasına koyuyor ve lezzetli unlu mamuller aracılığıyla düşmanları yok ediyor.

Princess Peach: Showtime!, her dönüşüm için isteğe bağlı eğitimler sunma konusunda yetenekli bir iş çıkarsa da bu kadar çok farklı mekaniğin çalışmasıyla aşırı bilgi yüklemesi yaşanıyor. Bununla birlikte, bazıları bazı ters köşeler yaratıyor ve açıkça açıklanmayan yeni mekanikler sunuyor oyun. Bazıları, bir düğmeye basmak için herhangi bir ipucu göstermeyen hızlı zamanlı olay düğmelerine basmayı içeriyor. Neredeyse geliştiriciler, düğme ipuçlarını hariç tutarlarsa, bunun hızlı zamanlı bir olay olmadığını düşünmüş gibi hissettim ama oyun dünyası böyle çalışmıyor.

Princess Peach: Showtime!

Yukarıda bahsettiğim olaylar, oyun içi seçenekler menüsü aracılığıyla ele alınabilecek pek çok şeyden biri ama Princess Peach: Showtime! oyununun seçenekleri neredeyse korkutucu derecede yetersiz. Şaşırtıcı olan şey ise bu on dönüşümden hiçbirinin başarısız olduğunu düşünmüyorum. Bir sahneye girdiğimde ne olacak diye söylendiğim ya da başka bir şey yapmak istediğimi hissettiğim tek bir an bile olmadı. Tüm bu dönüşümler, benzersiz mekanikleri ve bireysel hikaye arkları değerli hissettiriyor ve deneyime katkıda bulunuyor. Kendilerine bayıldım. Sorun şu ki her şey çok çabuk sona eriyormuş gibi geliyor. Her dönüşüm için yalnızca üç aşama var ve üçüncü aşama tamamlandığında, o dönüşümü bir daha asla görmüyorsunuz.

Bir adım geri çekilip, hesap yaptığınızda bunun 30 aşamaya denk geldiğini fark edebilirsiniz. Bu makul bir sayı ama buradaki sorun, bu aşamaların büyük çoğunluğunun kısa olması. Yiğit bir kılıç savaşçısı olmayı, savuşturmayı öğrenmeyi ve düzinelerce Grape homurdanmasını alt etmeyi gerçekten sevdim ama gerçekten bölümün içine girmeye başladığımı hissettiğimde, her şey bitti. Elbette, deneyim çok keyifli olduğu için daha fazlasını istemek iyi bir sorun olabilir ama bazı oyuncuları eksik bırakabilir. Karakterimizin dönüşümlerinin ona yardımcı olmayacağı tek durum bölüm sonu canavarı dövüşleri. Oyunda bunlardan birkaç tane var ve dönüşümler gibi deneyimleri de farklılık gösteriyor. Yine de buradaki her şey kusursuz sayılmaz.

Bazı unsurları hoşuma gitse de Princess Peach: Showtime! oyununun benim için en hayal kırıklığı yaratan yönü bölüm sonu canavarı karşılaşmaları idi; keşke dönüşüm güçlerinden bazılarını kullanarak ve hatta bazıları arasından seçim yaparak bunlara yaklaşabilseydim ve karakterimin farklı rollere bürünmesi fikrini gerçekten bir araya getirebilseydim. Nintendo cephesinin bu oyundaki tuhaflık anlayış, tiyatro temasını hikaye boyunca taşıyan güzel set parçalarıyla kendini gösteriyor. Denizkızı aşamalarından geçerken işlenmiş karton kaplumbağaları görmek ya da Cowgirl olarak bir salondan çıkarken iplere bağlı olduğu belli olan bir at tarafından karşılanmak çok çekici.

Oyunun set parçalarından gelen çok fazla hayal gücü var ama birinci parti bir Nintendo oyunundan alışkın olduğumdan daha fazla performans aksaklığına rastladığımı söylemezsem ihmalkârlık etmiş olurum. Peach, oyun boyunca bazı harika ışık ve gölge efektlerine tanık olacak ama bu anlar benim oyunum sırasında sık sık gecikti. Swordfighter kısmının üçüncü aşaması için bodrum kapısından içeri adım attığımda, dönen desenler ve parlayan ışıklarla dolu aydınlatılmış bir yükleme ekranına atıldım ama yükleme ekranı takıldı. Ayrıca oyunda uzun yükleme süreleri de var. Bazı kusurları olsa bile oyun eğlenceli sayılır. Peach, neredeyse bir düzine role bürünerek ve hepsinde başarılı olarak süper star potansiyelini gösteriyor. Neredeyse kırk yılını bir prenses olarak geçirdikten sonra, onun biraz çeşitlilik gösterdiğini görmek güzel ve yaşadığım deneyimden memnun kaldım.

Princess Peach: Showtime!

Olumlu

Princess Peach karakterine derinlik katıyor ve eğlenceli bir hikaye sunuyor.

Teması benzersiz.

Tatlı bir estetiğe sahip.

Değişimler, oyunun en iyi yönü.

Olumsuz

Performans sıkıntıları çok var.

Değişimler çok kısa sürüyor.

Değişimlere kıyasla bölüm sonu canavarı karşılaşmaları hiçbir hatırlanabilir yapıya sahip değil.

Daha fazla ayar sunulabilirdi.

Benzer Yazılar

Victoria 3: Spheres of Influence inceleme

OYUNLAR 2 ay önce

Victoria 3 gibi karmaşık bir simülasyonda neler olup bittiğine dair en ufak bir ipucunu takip etmeyi başardığınızda, kaçamayacağınız bir dünya haline geliyor kendisi. Dahası, Sphere of Influence isimli ek paketin yeni eklentileri, bu video oyununa atlayıp ülkenizi zafere taşımak ya da iflasa sürüklemek için mükemmel bir zaman olarak sunuluyor. Bu oyunu ilk oynadığımda, ekonomik ve politik sistemlerinin ne kadar derin olduğunu kavrayamamıştım ve bu simülatörün ne kadar karmaşık olduğunu fark etmiştim. İşte bu ek paket, oyunu daha da derinleştiriyor. Sizi tarihsel olarak doğru bir senaryoya götüren basit bir simülatör değil Victoria 3. Aslında tam tersi. Herhangi bir ülkeyi seçip hayali senaryolara sokabilir ve tarihin akışını değiştirebilirsiniz. Bu video oyununun her özelliğinin incelikleri harika olsa da Sphere of Influence çok daha fazlasını ekliyor. Bunun da ötesinde, harika olsa da yine de oyuna başlama sürecini yeni oyuncular çok kolaylaştırmıyor. Eğer bu oyunu ilk kez oynuyorsanız, hikayeyi oluşturan kişinin siz olduğunuzu bilmelisiniz. Zafere […]

First Dwarf ön inceleme – Mavi Kol

OYUNLAR 2 ay önce

Cücelerin harika birer mühendis olup, başka bir şey olamadığı klişesi şimdi de First Dwarf isimli bir Erken Erişim oyunu ile karşımıza çıktı. Aslında gayet güzel müzikler ve çizgi film tarzı, ilgi çekici bir sinematik ile başlayan bu video oyununda önce Viking temasını görüyoruz, sonra cüceleri görüyoruz, sonra karşımıza robotlar çıkıyor ve işin içine bir de küçük ejderhalar giriyor… Tüm bunlar olurken de uçan bir gemidesiniz tabii ki. Gemimiz uçan bir adaya düşüyor ve burada da bizim hayatta kalma maceramız başlıyor. Bu arada, ejderha da İngilizce konuşuyor. First Dwarf; materyal toplama, eşya üretme, keşif yapma, hayatta kalma ve savaşma elementlerine odaklanıyor. Oyunda yapmanız gereken ilk şey etraftan biraz materyal toplamak ve kendinize bir üs kurmak. Bu arada, oyundaki binalar elektrik yerine mana kullanıyor. Bu yüzden üssünüzü yaparken, mana kaynağı olan bir yere gitmeniz en akıllıca olanı. Oyunda bunun gibi birkaç ufak tefek detay mevcut. Oyundaki ilk anlarımız odun kesmek, taş çıkartmak, […]

Sons of the Forest inceleme

OYUNLAR 2 ay önce

Sons of the Forest içerisinde ilk kez birini gerçekten öldürdüğünüz zamanı unutmak oldukça güç. Benim için bu an, hasar almış ama her zaman güvenilir kalmayı başaran takım arkadaşım Kelvin ile uzak adaya ilk iniş yaptığımızda ya da yamyam yerlilerle sadece bir mızrak ile karşı karşıya geldiğimde yaşanmadı aslında. Belki de bu ada, sözde canavarların yerine geçerek, insanlığı uçuruma itmenin ne kadar istekli olduğunu görmek için bir test. Belki de gerçekten “ormanın oğullarıyız”, kim bilir? Tüm bunları sesli düşünürken Kelvin tabii ki beni pek dinlemedi. Kelvin, boş boş başını salladı ve daha fazla odun toplamaya devam etti ama anlattığım bu şey, girdikten neredeyse tam bir yıl sonra erken erişimden çıkan oyunun yalnızca bir bileşeni. Diğer tarafta ise kurgu ve hikaye var. PuffCorp şirketinin CEO pozisyonunda yer alan Edward Puffton olarak, karımız Barbara ve kızımız Virginia kaybolduktan sonra onları bulmak için Site 2 olarak adlandırılan gizemli bir adaya gidiyoruz. Çok geçmeden helikopteriniz […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.